Prenumerera

Här följer lite info om hur du kan prenumerera på vår podcast – d.v.s. få rykande färska avsnitt skickade direkt till din enhet när de publicerats.

RSS (alla enheter)

RSS är en förkortning av tekniska termer som inte känns lönt att skriva om här. Vad det innebär är dock att man kan få ett sammanfattat flöde från en sida och snabbt bläddra igenom rubrikerna för att välja vad man vill se, läsa eller höra. Podcasts bygger på den här tekniken, men även många nyhetssidor erbjuder möjligheten att få sammanfattningar av artiklarna i ett personligt flöde genom RSS. Med hjälp av en RSS-läsare (som exempelvis Reeder till iOS/Mac eller NewzCrawler till windows eller minst några hundra andra tjänster) kan man alltså samla flera olika flöden i en och samma lista.

Öppna följande länk (eller kopiera den till din RSS-läsare) för att få nya avsnitt skickade direkt till din enhet:

Prenumerera via RSS

iTunes (PC & Mac) eller Podcast-appen (iOS)

iTunes är Apples applikation för hantering av film och musik och hanterar även podcasts. Den inbyggda affären iTunes Store är den absolut största butiken för musik och det är utan tvekan den största kanalen för podcasts. Men var inte rädd för att podcasts skall kosta något bara för att de ligger i en butik – de är ALLTID gratis, det är hela poängen med dem. Att hämta och hålla reda på sina podcasts är busenkelt och du kan synka filerna till alla enheter som kan spela mp3.

Hämta iTunes till din PC eller Mac här

För att ytterligare förenkla lyssnandet av podcasts i en iOS-enhet (iPhone/iPad/iPod Touch) släppte Apple för en tid sedan en Podcast-app som har direktkontakt med iTunes Store och de poddar som du vill prenumerera på.

Hämta Apples Podcast-app här

Prenumerera via iTunes eller Apples Podcast-app

PlayPlay